Toiminta-ajatus

Lahden Montessori-leikkikoulu on voittoa tuottamaton, yksityinen pieni ja rauhallinen yhdistyspohjalta toimiva päiväkoti, joka on tarkoitettu 3-6 vuotiaille lapsille. Päiväkodissa on 24 hoitopaikkaa.

Punainen lanka toiminnassamme on lausahdus "Auta minua tekemään itse". Lapsi on toiminnan päähenkilö toimien omien yksilöllisten taitojensa ja kiinnostuksensa mukaisesti ja aikuinen havainnoi ja ohjaa lasta hänen tarpeidensa mukaan.

Me kasvattajat siis kannustamme lasta omatoimisuuteen hänen yksilöllisten taitojen ja kykyjen mukaan! Toki aikuiset auttavat lasta ja ovat aktiivisesti mukana kaikessa toiminnassa, mutta meillä lapselle annetaan tilaa tehdä mahdollisimman paljon itse.

Meillä annetaan myös paljon haleja ja syliä, paijataan ja puhalletaan ja ihmetellään yhdessä vaikkapa luonnon kauneutta;  nuuskutellaan kukkasia, seurataan vipeltäviä ötököitä ja katsellaan puusta puuhun iloisesti hyppiviä pörröhäntäisiä oravia. Otamme hetkestä kiinni ja nautimme!

Päiväkodin toiminta

Arkemme muodostuu montessori-työskentelystä, vapaasta leikistä, ulkoilusta, levosta ja ruokailuhetkistä. Meillä on myös erilaisia teemapäiviä mm. muskaria, liikuntaa, luku- ja loruhetkiä  sekä järjestämme erilaisia teemajuhlia.

Vierailemme teattereissa, kirjastossa sekä erilaisissa lasten kulttuuritapahtumissa. Teemme säännöllisesti metsäretkiä lähimetsiin, rakennamme siellä majoja ja nautimme joskus lounaankin metsän siimeksessä.

Talvisin luistelemme, hiihdämme, laskemme mäkeä ja nautimme talvisista leikeistä. Meillä ei kuljeta kello tai lukujärjestys kaulassa, vaan muokkaamme viikko-ohjelmaamme tarpeen mukaan.

Aukioloajat

Päiväkoti on avoinna ma-pe klo 7.00 - 17.00 Meillä on toimintaa 11 kuukautta vuodessa. Heinäkuussa olemme olleet pääsääntöisesti suljettuna. Henkilökunnalla on 2 suunnittelupäivää toimintavuoden aikana, jolloin päiväkoti on kiinni.

Yhteistyö perheiden kanssa

Tavoitteenamme on luoda hyvä ja luottamuksellinen suhde perheiden kanssa. Ennen hoitosuhteen aloittamista keskustelemme perheiden kanssa päiväkodin toimintatavoista, kuuntelemme perheiden toiveita ja odotuksia sekä pyrimme tutustumaan lapsen maailmaan mahdollisimman hyvin. Näin alkaa hyvä yhteistyö, jonka tavoitteena on hyvinvoiva lapsi.

Jokaiselle lapselle laaditaan henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (vasu), jossa yhdessä vanhempien kanssa sovitaan lapsen yksilölliseen kasvuun, oppimiseen ja hyvinvointiin liittyviä tavoitteita ja asioita.

Henkilökunta

Päiväkodissa työskentelee päiväkodin toiminnasta vastaava työntekijä varhaiskasvatuksen opettaja Mia Lankinen, montessorityön ohjauksesta vastaava Mari Hakala,  sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitajat Mona Hyyryläinen ja Mari Lönnqvist .

Ajankohdasta riippuen päiväkodissa on myös alan opiskelijoita sekä harjoittelijoita.

Hoitoajat

Tarjoamme kokopäivä,-  lyhyttä kokopäivä-, sekä osa-aikahoitoa.

Kokopäiväisen hoitoaika on klo 7.00-17.00 välisenä aikana.

Lyhyen kokopäiväisen hoitoaika on 5,5 h/pvä klo 9.00-14.30.

Osa-aikainen hoito on 20h /vko. 20 tuntia voidaan jakaa perheiden tarpeiden mukaan joko viidelle päivälle viikossa tai 2-3 kokonaista päivää viikossa. Kuuntelemme perheiden tarpeita tässä ja pyrimme vastaamaan niihin.

Hoitomaksut

Toimintakautena 2019-2020:

Kokopäivähoito
Klo 7-17.00 välisenä aikana 892,25 €/kk, josta perheen omavastuuosuus Kelan tukien jälkeen on max. 320€/kk (sisältää aamupalan, lounaan ja välipalan).

Lyhyt kokopäivä

5,5 h/päivä (9-14.30 välisenä aikana) 792,25€/kk, josta perheen omavastuuosuus Kelan tukien jälkeen on max. 220€/kk

Osa-aikahoito

20 h /vko 455,38€, josta perheen omavastuu Kelan tukien jälkeen on max 192€

Sisaralennus

20 €/kk

Jokaiselle lapselle kuuluu kaikki ne ateriat, joita hoitopäivän aikana tarjoillaan.

Kuulumme yksityisen hoitotuen ja kuntalisän piiriin. Kelan yksityisenhoidon tuki on kokopäivähoidossa 172,25 €/kk ja Lahden kuntalisän osuus elokuusta 2015 alkaen 400 €/kk. Osa-aikaisen lapsen yksityisen hoidon tuki on 63,38€/kk ja kuntalisä 200€/kk. Tuet ja kuntalisä maksetaan suoraan päivähoidon tuottajalle. Muissa lähikunnissa asuvan kannattaa tiedustella kuntalisän suuruutta Kelasta, sillä ne vaihtelevat kunnittain.

Hoitopaikan hakeminen

Otamme hoitopaikkahakemuksia vastaan läpi vuoden. Voit halutessasi jättää sähköisen hakemuksen hae hoitopaikkaa-osiossa. Voit myös tiedustella hoitopaikka-asiaa puhelimitse 044 732 6737 tai sähköpostitse leikkikoulu@lahdenmontessorileikkikoulu.com.

Leikkikouluun tutustuminen

Päiväkotiimme on mahdollista tulla tutustumaan erikseen sovittavana ajankohtana.

Hoitopaikasta luopuminen

Hoitopaikasta luopuminen tapahtuu ilmoittamalla siitä kirjallisesti.

Hoitosopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi.