Toiminta-ajatus

Lahden Montessori-leikkikoulu on voittoa tuottamaton, yksityinen pieni ja rauhallinen yhdistyspohjalta toimiva päiväkoti, joka on tarkoitettu 3-6 vuotiaille lapsille. Päiväkodissa on 21 varhaiskasvatuspaikkaa.

Punainen lanka toiminnassamme on lausahdus "Auta minua tekemään itse". Lapsi on toiminnan päähenkilö toimien omien yksilöllisten taitojensa ja kiinnostuksensa mukaisesti ja aikuinen havainnoi ja ohjaa lasta hänen tarpeidensa mukaan.

Me kasvattajat siis kannustamme lasta omatoimisuuteen hänen yksilöllisten taitojen ja kykyjen mukaan! Toki aikuiset auttavat lasta ja ovat aktiivisesti mukana kaikessa toiminnassa, mutta meillä lapselle annetaan tilaa tehdä mahdollisimman paljon itse.

Meillä annetaan myös paljon haleja ja syliä, paijataan ja puhalletaan ja ihmetellään yhdessä vaikkapa luonnon kauneutta;  nuuskutellaan kukkasia, seurataan vipeltäviä ötököitä ja katsellaan puusta puuhun iloisesti hyppiviä pörröhäntäisiä oravia. Otamme hetkestä kiinni ja nautimme!

Varhaiskasvatustoiminta

Arkemme muodostuu montessori-työskentelystä, vapaasta leikistä, ulkoilusta, levosta ja ruokailuhetkistä. Meillä on myös musiikki-, taide-, ja liikuntakasvatusta, luku- ja loruhetkiä sekä järjestämme erilaisia teemajuhlia ja -tapahtumia.

Vierailemme teattereissa, kirjastoautossa sekä erilaisissa lasten kulttuuritapahtumissa. Teemme säännöllisesti metsäretkiä lähimetsiin, rakennamme siellä majoja ja nautimme joskus lounaankin metsän siimeksessä.

Talvisin luistelemme, hiihdämme, laskemme mäkeä ja nautimme talvisista leikeistä. Meillä ei kuljeta kello tai lukujärjestys kaulassa, vaan muokkaamme viikko-ohjelmaamme tarpeen mukaan.

Aukioloajat

Päiväkoti on avoinna ma-pe klo 7.00 - 16.30 (-17.00 asti tarvittaessa työn tai opiskelun vuoksi). Meillä on toimintaa 11 kuukautta vuodessa. Heinäkuussa olemme olleet pääsääntöisesti suljettuna. Henkilökunnalla on kaksi suunnittelupäivää toimintavuoden aikana, jolloin päiväkoti on kiinni.

Yhteistyö perheiden kanssa

Tavoitteenamme on luoda hyvä ja luottamuksellinen suhde perheiden kanssa. Ennen asiakassuhteen aloittamista keskustelemme perheiden kanssa päiväkodin toimintatavoista, kuuntelemme perheiden toiveita ja odotuksia sekä pyrimme tutustumaan lapsen maailmaan mahdollisimman hyvin. Näin alkaa hyvä yhteistyö, jonka tavoitteena on hyvinvoiva lapsi.

Jokaiselle lapselle laaditaan henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (vasu), jossa yhdessä vanhempien kanssa sovitaan lapsen yksilölliseen kasvuun, oppimiseen ja hyvinvointiin liittyviä tavoitteita ja asioita.

Henkilökunta

Päiväkodissa työskentelee sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilökunta. Vastaavana työntekijänä toimii varhaiskasvatuksen opettaja Mia Lankinen. Montessorityöskentelyä ohjaavat  Niina Nagy ja Mari Hakala. Lisäksi kokoonpanoomme kuuluu keittäjä Kati Tanhuansuu. Ajankohdasta riippuen päiväkodissa on myös alan opiskelijoita sekä harjoittelijoita.

Varhaiskasvatusajat

Tarjoamme sekä kokopäiväistä varhaiskasvatusta että lyhyttä kokopäiväistä

varhaiskasvatusta.  Kokopäiväinen varhaiskasvatus ajoittuu ajalle klo 7.00-16.30.

Lyhyt kokopäiväinen varhaiskasvatus on 5,5 h/pvä klo 9.00-14.30 tai kolme kokonaista päivää/viikko. Vanhempien työn tai opiskelun vuoksi meillä on mahdollisuus joustaa varhaiskasvatusaikaa klo 17 saakka.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Toimintakautena 2020-2021:

Kokopäivähoito
Klo 7-16.30 välisenä aikana 893,95 €/kk, josta perheen omavastuuosuus Kelan tukien jälkeen on max. 320€/kk (sisältää aamupalan, lounaan ja välipalan).

Lyhyt kokopäivä

5,5 h/päivä (9-14.30 välisenä aikana) 793,95€/kk, josta perheen omavastuuosuus Kelan tukien jälkeen on max. 220€/kk

Sisaralennus

20 €/kk

Jokaiselle lapselle kuuluu kaikki ne ateriat, joita hoitopäivän aikana tarjoillaan.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu peritään 12 kuukaudelta.

Kuulumme yksityisen hoitotuen ja kuntalisän piiriin. Kelan yksityisenhoidon tuki on kokopäivähoidossa 173,95 €/kk ja Lahden kuntalisä on 400 €/kk. Osa-aikaisen lapsen yksityisen hoidon tuki on 64 €/kk ja kuntalisä 200€/kk. Tuet ja kuntalisä maksetaan suoraan päivähoidon tuottajalle. Muissa lähikunnissa asuvan kannattaa tiedustella kuntalisän suuruutta Kelasta, sillä ne vaihtelevat kunnittain.

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Otamme hakemuksia vastaan läpi vuoden. Voit halutessasi jättää sähköisen hakemuksen hae varhaiskasvatuspaikkaa-osiossa. Voit myös tiedustella asiaa puhelimitse 044 732 6737 tai sähköpostitse leikkikoulu@lahdenmontessorileikkikoulu.com.

Leikkikouluun tutustuminen

Päiväkotiimme on mahdollista tulla tutustumaan erikseen sovittavana ajankohtana.

Hoitopaikasta luopuminen

Varhaiskasvatuspaikasta luopuminen tapahtuu ilmoittamalla siitä kirjallisesti.

Varhaiskasvatussopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi.