Lahden Montessori-leikkikoulu esittely
Toiminta-ajatus

Lahden Montessori-leikkikoulu on voittoa tuottamaton, yksityinen pieni ja rauhallinen yhdistyspohjalta toimiva päiväkoti, joka on tarkoitettu 3-6 vuotiaille lapsille. Päiväkodissa on 21 varhaiskasvatuspaikkaa.

Päiväkotimme toiminta perustuu Maria Montessorin kehittämään montessoripedagogiikkaan. Punainen lanka toiminnassamme on lausahdus "Auta minua tekemään itse". Lapsi on toiminnan päähenkilö toimien omien yksilöllisten taitojensa ja kiinnostuksensa mukaisesti ja aikuinen havainnoi ja ohjaa lasta hänen tarpeidensa mukaan.

Me kasvattajat siis kannustamme lasta omatoimisuuteen hänen yksilöllisten taitojen ja kykyjen mukaan! Toki aikuiset auttavat lasta ja ovat aktiivisesti mukana kaikessa toiminnassa, mutta meillä lapselle annetaan tilaa tehdä mahdollisimman paljon itse.

Meillä annetaan myös paljon haleja ja syliä, paijataan ja puhalletaan ja ihmetellään yhdessä vaikkapa luonnon kauneutta;  nuuskutellaan kukkasia, seurataan vipeltäviä ötököitä ja katsellaan puusta puuhun iloisesti hyppiviä pörröhäntäisiä oravia. Otamme hetkestä kiinni ja nautimme!

Varhaiskasvatustoiminta

Arkemme muodostuu montessori-työskentelystä, vapaasta leikistä, ulkoilusta, levosta ja ruokailuhetkistä. Meillä on myös musiikki-, taide-, ja liikuntakasvatusta, luku- ja loruhetkiä sekä järjestämme erilaisia teemajuhlia ja -tapahtumia.

Vierailemme teattereissa, kirjastoautossa sekä erilaisissa lasten kulttuuritapahtumissa. Teemme säännöllisesti metsäretkiä lähimetsiin, rakennamme siellä majoja ja nautimme joskus lounaankin metsän siimeksessä.

Talvisin luistelemme, hiihdämme, laskemme mäkeä ja nautimme talvisista leikeistä. Meillä ei kuljeta kello tai lukujärjestys kaulassa, vaan muokkaamme viikko-ohjelmaamme tarpeen mukaan.

Aukioloajat

Päiväkoti on avoinna ma-pe klo 7.00 - 16.30. Meillä on toimintaa 11 kuukautta vuodessa. Heinäkuussa päiväkoti on suljettuna n 5 viikkoa kesälomien vuoksi. Henkilökunnalla on kaksi suunnittelupäivää toimintavuoden aikana, jolloin päiväkoti on kiinni. Suunnittelupäivät sijoittuvat kesäloman yhteyteen.

Yhteistyö perheiden kanssa

Tavoitteenamme on luoda hyvä ja luottamuksellinen suhde perheiden kanssa. Ennen asiakassuhteen aloittamista keskustelemme perheiden kanssa päiväkodin toimintatavoista, kuuntelemme perheiden toiveita ja odotuksia sekä pyrimme tutustumaan lapsen maailmaan mahdollisimman hyvin. Näin alkaa hyvä yhteistyö, jonka tavoitteena on hyvinvoiva lapsi.

Jokaiselle lapselle laaditaan henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (vasu), jossa yhdessä vanhempien kanssa sovitaan lapsen yksilölliseen kasvuun, oppimiseen ja hyvinvointiin liittyviä tavoitteita ja asioita.

Henkilökunta

Päiväkodissa työskentelee sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilökunta. Vastaavana työntekijänä toimii varhaiskasvatuksen opettaja Mia Lankinen. Montessorityöskentelyä ohjaavat  Niina Nagy ja Mari Hakala. Ajankohdasta riippuen päiväkodissa on myös alan opiskelijoita sekä harjoittelijoita.

Varhaiskasvatusajat

Tarjoamme sekä kokopäiväistä varhaiskasvatusta että ns. lyhyttä kokopäiväistä

varhaiskasvatusta.  Kokopäiväinen varhaiskasvatus ajoittuu ajalle klo 7.00-16.30.

Lyhyt kokopäiväinen varhaiskasvatus on 5,5 h/pvä klo 9.00-14.30 tai kolme kokonaista päivää/viikko.  Päiväkotimme on avoinna 7.00-16.30 välisenä aikana.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Toimintakausi 2021-2022:

* Kokopäivähoito

Hoitoaika klo 7.00-16.30 välisenä aikana. Hoitomaksu 894,60 €/kk, josta perheen omavastuuosuus Kelan yksityisen hoidon tuen sekä kuntalisän jälkeen 320€/kk.

* Lyhyt kokopäivä

Hoitoaika 5,5 h/päivä (9-14.30 välisenä aikana tai 3 kokonaista hoitopäivää). Hoitomaksu 794,60€/kk, josta perheen omavastuuosuus Kelan yksityisen hoidon tuen sekä kuntalisän jälkeen 220€/kk

Hoitolisä

Yksityisen hoidon tuen sekä kuntalisän lisäksi perheillä on mahdollisuus saada Kelan hoitolisää. Hoitolisän määrä on enimmillään 146,82€ mikäli perheen tulot ei ylitä perheen koon mukaan määräytyvää tulorajaa. Kelan sivuilta löydät lisätietoa hoitolisästä ja tulorajoista:

Yksityisen hoidon tuen määrä ja maksaminen - kela.fi

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu peritään 12 kuukaudelta.

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Otamme hakemuksia vastaan läpi vuoden. Voit halutessasi jättää sähköisen hakemuksen hae varhaiskasvatuspaikkaa-osiossa. Voit myös tiedustella asiaa puhelimitse 044 732 6737 tai sähköpostitse leikkikoulu@lahdenmontessorileikkikoulu.com.

Leikkikouluun tutustuminen

Päiväkotiimme on mahdollista tulla tutustumaan erikseen sovittavana ajankohtana.

Hoitopaikasta luopuminen

Varhaiskasvatuspaikasta luopuminen tapahtuu ilmoittamalla siitä kirjallisesti.

Varhaiskasvatussopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi.